Leer omgaan met JOUW hooggevoeligheid en wees jezelf!

In 7 stappen meer blijheid & energie

Herken jij dit ook?

 • Je houdt veel rekening met de ander en vergelijkt jezelf vaak met anderen.
 • Je voelt de ander goed aan. Je gaat over je grenzen heen, luistert niet altijd naar je behoeftes.
 • Je denkt diep en snel na en houdt goed overzicht. Je kan lang twijfelen over scenario's, problemen, mogelijkheden, de ander, gisteren en morgen.
 • Je geniet intens, maar hebt soms wisselende stemmingen. Je bent gevoelig voor sfeer & energie.
 • Je bent enthousiast, neemt niet tijdig je rust en ontspanning. Of je hebt  juist een tekort aan uitdaging, afwisseling en prikkels. En hebt last van routine, sleur en verveling
 • Je hebt te weinig energie & blijheid.
 • Je hebt een goede intuïtie, je luistert er alleen niet altijd naar. Achteraf denk je...zie je wel, ik wist het!
 • Je wilt de kwaliteiten van hooggevoeligheid nog beter inzetten.
 • Je hebt je balans tussen onder- en overprikkeling nog niet gevonden.
 • Het gaat goed met je, maar je weet niet hoe je je hooggevoeligheid nog beter kan benutten?
 • Je wil jezelf opnieuw uitdagen en minder laten belemmeren door gedachten of anderen.
Saskia Klaaysen
quote-left

Hallo, ik ben Saskia Klaaysen. Ik weet ruim 15 jaar dat ik hooggevoelig ben  (type HSS, prikkelzoeker) en begeleid sinds 2008 hooggevoelige cliënten. Ik ben in alle valkuilen gestapt en weet dus hoe makkelijk het is jezelf te verliezen.

Ooit heb ik mezelf een groot cadeau gedaan door mezelf intensief te verdiepen in mijn hooggevoeligheid en ben ik weer mezelf, vol blijheid en energie.

En als ik dan toch eens over- en onderprikkeld ben, weet ik sneller te herstellen, omdat ik weet wat te doen. En eigenlijk zou ik die intensiteit niet meer willen missen. Het brengt de nodige rust, creativiteit & diversiteit in mijn leven :-).
Ik accepteer mijn HSP, ben mezelf met de nodige krasjes , net als veel van mijn cliënten. Dat wil jij toch ook?

Tijd voor meer blijheid & energie!
Hoe zou het dan zijn?

 • Je bent jezelf in al je diversiteit
  Je accepteert jezelf en je hooggevoeligheid. Je laat jezelf zien & horen en voelt je daarbij op je gemak. Je luistert meer naar je eigen behoeftes en maakt keuzes die bij jou en jouw leven passen. Wat de omgeving denkt of vindt is minder van belang.
 • Je hoofd & gevoel werken samen
  Je bent in staat je eigen energie, emoties en gedachten te managen. Je bent je bewust van je gevoelens en emoties, kan ze plaatsen, accepteert ze en weet de scherpe kantjes ervan af te halen. Je gebruikt je gezonde verstand, denkt na, maar werkt minder scenario's uit. Je legt sneller iets voor, geeft je mening, uit je behoefte, je vraagt eerder om hulp of uitleg. 
 • Je bent in balans met je omgeving
  Je kan de gedachten, gevoelens en energie van de ander bij de ander laten. Neemt geen verantwoordelijkheden over. Laat je minder meeslepen uit loyaliteit of angst dat de ander je mogelijk niet waardeert. Je maakt onderscheid tussen wat van jou is en wat van de ander. Je denkt minder na over en voor de ander. Je uit jouw mening, gevoelens & behoeftes.
 • Je herkent je intuïtie en luistert er naar
  Je bent je bewust van je voorkeurszintuigen en de signalen die ze afgeven, je activeert en kalmeert je zintuigen tijdig, je bent je bewust van de energie. Je weet hoe je je intuïtie kan laten spreken. Je vertrouwt op de signalen en neemt ze serieus. Je neemt het mee in je besluitvorming of te ondernemen activiteiten.
 • Je bent een blijer en energieker persoon
  Door bovenstaande zaken behoud jij je energie, geef je tijdig je grenzen aan, leef je naar je eigen behoeftes, maak je voor jezelf gezonde keuzes, leef je meer in harmonie met de omgeving. Geven & nemen is in balans. Je hebt oog voor zelfzorg. Je bent in balans met jezelf en je omgeving.

Waarom lukt nu nog niet (helemaal)?

De oorzaken kunnen zijn : 

 • Je weet niet wat de kwaliteiten en valkuilen van hooggevoeligheid zijn.
 • Je weet niet de balans te vinden in over- en onderprikkeling.
 • Je beschikt niet over de vaardigheden om te dealen met de valkuilen van hooggevoeligheid.
 • Je bent te extern op de ander georiënteerd.
 • Je herkent je intuïtie niet of overschreeuwt je intuïtie met je ratio
 • Je bent het contact met je eigen behoeftes kwijt geraakt.
 • Je hebt geen inzicht in wat je belemmert in je gevoel, gedachten en energie.
 • Je vindt onbewust de ander of drijfveren zoals bijvoorbeeld sterk zijn, harmonie, er zijn, het goed doen, belangrijker dan je eigen welzijn.
 • Je kan geen onderscheid maken wat van jou is en wat van de ander. Je neemt onbewust energie, emoties en gedachten over.
 • Je weet niet hoe je gedachten, emoties en energie kan managen.

Wat gaat jou helpen?

STAP 1

Verkrijg kennis van HSP, de types HSP, jouw kwaliteiten & valkuilen

STAP 2

Vind de balans tussen onder- en overprikkeling.

STAP 3 

Leer omgaan met sensorische gevoeligheid.
Benut je zintuigen actief en bewust bij je intuïtie

STAP 4

Krijg inzicht in jouw manier van denken en drijfveren. Doorbreek je gedragspatronen.

STAP 5

Verminder de intensiteit van emoties:

emotiemanagement

STAP 6

Vergroot je bewustzijn van de interactie tussen jou en de ander

STAP 7

Leer omgaan met energie:

energiemanagement

En dan ziet de wereld er nog mooier uit, toch?

Ik heb al mijn kennis en ervaring gebundeld in deze training, zodat jij meer blijheid & energie gaat ervaren!

En omdat ik 9 november jl. verkozen ben tot
HSP professional van het jaar 2018/2019
ontvang tot november 2019 50% korting!

Hoe ziet de training eruit?


De cursus bestaat uit een online leeromgeving met diverse manieren van werken & leren. Jij kan de lessen zien, oefeningen horen en ervaren.  En vervolgens kan je nog even rustig over nadenken. Je krijgt de tijd om het te laten bezinken en nog eens te bekijken, te luisteren of te voelen.
Op jouw manier, op jouw tempo. Je kan kiezen voor de Thuisstudie, de Plus of de VIP variant afhankelijk van de mate van extra begeleiding die je wilt.

Wat is de inhoud van de training?

Module 1 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

1. Wat is Hooggevoeligheid?

-Wat is Hoogsensitiveit (incl. wetenschappelijk onderzoek.
- Ben ik HSP
- De 4 types HSP
- Fysieke kant/prikkelverwerking
- Krachten & Valkuilen
- Wat is HSP niet?

Module 2 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

2. Onder & Overprikkeling

-Wat is over & onderprikkeling
-De fases & symptomen van over & onderprikkeling
-De prikkelcurve
-Masterclass Onderprikkeling
- Gedrag bij over- & onderprikkeling
- De rol van acceptatie van HSP
- Lichaamsbewustzijn
- Het belang van aarden
- Oefening

Module 3 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

3. Sensorische gevoeligheid

-De voorkeurszintuigen
-Zintuigen benutten bij over- & onderprikkeling
- Jouw intuïtie
- Intuïtie & Brein

- Oefeningen

Module 4 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

4. Diepgaande informatieverwerking:
het denken

-Denken & Brein
-Piekeren & Overprikkeling
- Energiegevers & Energievreters
- Helpende & Belemmerende gedachten

- Oefeningen

Module 5 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

5. Emotiemanagement:
het voelen

-Wat zijn emoties
-De boodschap van emoties
- Rejection Sensitivity - afwijzing
- Verminderen emotionele intensiteit
- Oefeningen

Module 6 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

6.De interactie tussen ik en de ander

-3 componenten van contact
-De interactie tussen jou en de ander
- Rejection Sensitivity - Afwijzing
- Bij jezelf blijven
- Omgaan met dominantie
-Positie, Relatie & Prestatiemensen
-Verbonden en in je kracht

Module 7 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

7. Energiemanagement

-Wat is energie
-Energiesysteem
-Hoe behoud je eigen energie
-Oefeningen energiemanagement

 • Online besloten leeromgeving
 • Verhelderende videolessen
 • Oefeningen op audio/mp3
 • e-(werk)book met theorie & oefeningen
 • Animatiefilmpjes met uitleg van theorie
 • Besloten facebookgroep voor interactie met andere deelnemers en mij
 • Meer persoonlijke coaching & begeleiding bij de Plus en HSP at Work variant (skype, webinars, email)
Online training In 7 Stappen Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

In iedere module kan je materiaal downloaden

Wat zeggen anderen over de training?

Je hebt mij geholpen belangrijke stappen te zetten op de hobbelige weg naar mezelf.

Ik merk dat er voor mij enorm veel kwartjes gevallen zijn en dat het heel goed was ervaringen te delen met jou en soms met een paar andere mensen. Ik heb er heel erg veel aan gehad. Ik heb het gevoel dat ik nu mijn sensitiviteit begrijp en dat ik mee begin te leven. Ik maak andere keuzes vanuit dat begrijpen. Dat voelt heel goed. Ik vind dat je een geweldige cursus hebt samengesteld en ik raad hem ook regelmatig aan bij andere mensen. Deze week nog bij een collega die er volgens mij heel veel baat bij zou hebben. Ik heb de nodige dingen uitgeprint zodat ik nog terug kan grijpen als het nodig is. Je hebt mij geholpen belangrijke stappen te zetten op de hobbelige weg naar mezelf. En hoe waardevol is dat?! Ik voel me heel anders over mezelf en daar heb je zeker aan bijgedragen. Ik ga opgewekt verder met de nodige uitdagingen die voor me liggen.
Margriet

Confronterend, maar het mooiste wat ik ooit heb gedaan

De eerste lessen gaven me het gevoel van thuis komen. Ik had vaak het gevoel :Ik hoor hier niet thuis. Had last van energielekken, vertrouwde mijn intuitie niet meer, mijn hoofd was voortdurend een apengeest ( springend van de hak op de tak ) was op zoek naar balans en een manier om van mijn overview geen last te hebben. Dit alles en nog wat heftige dingen die het afgelopen jaar, en nu nog spelen  maakte dat ik soms redelijk wanhopig was. Dat heb ik nu niet meer. De oefening hooggevoeligheid ja nee  was erg confronterend,  de waterleiding sprong  en ik had totaal niet in de gaten dat ik, tot dan,  mezelf  NIET accepteerde. Was heftig , maar uiteindelijk het mooiste cadeautje. Maar weet nu hoe ik daar aan kan werken. 
Wist al redelijk wat  over het soort hsper die ik ben en  met de oefeningen om dat te kunnen handelen kan ik verder werken aan mezelf.
Heb de afgelopen jaren ook al het e.e.a. gedaan met betrekking aura's , chakra's, yoga en mindfulness.  Was op de goede weg. Deze cursus is het beste en mooiste wat ik ooit heb gedaan.
Mijn oprechte dank Saskia, Ik ben voel me herboren.
DANK DANK DANK

Anne-Marie

Heel fijn om hulp te mogen ontvangen en wat geeft het veel ruimte om gewoon naar mijn gevoel te mogen luisteren.

Wat een herkenning bij de eigenschappen van een hooggevoelig persoon, en wat een prachtig inzicht is het geweest, dat hooggevoeligheid een talent is. Inzicht in de verschillende waarnemingsposities in de module ‘ik en de ander’ was ook een waardevolle opdracht voor mij, ik ben vaak veel te extern op de ander georiënteerd en overschrijdt dan vaak mijn grenzen (onbewust of bewust).

Frauke 

De opdrachten waren soms gek en onwennig, maar leverden veel op.

Toen ik deze cursus ging volgen wist ik net wat hooggevoeligheid was en dat ik hooggevoelig ben! Ik voelde mij altijd anders dan de rest en wist niet waarom. Nu blijken veel meer mensen zo te zijn. En het is iets! Wat fijn!! Ik heb heel veel aan de cursus gehad, het heeft mij veel duidelijkheid gegeven en inzicht in mijzelf, waarom ik zo voelde en handelde. De opdrachten waren soms ‘gek’ en onwennig maar het leverde zo veel op. Saskia is als coach een geweldig mens. Ze weet wat je bezig houd en heeft een logische verklaring

Jantien 

De cursus heb ik als zeer verrijkend ervaren.

Kortom ik kan de cursus zeker aanraden voor diegene die moeite hebben met grenzen stellen, meer inzicht willen krijgen in hun zelf en in het geven en nemen van energie. En ook voor die willen erkennen dat HSP een talent kan zijn en dat het je iets positiefs kan opleveren.

Henriette

De cursu​s heeft veel bijgedragen aan mijn persoonlijke acceptatie van hooggevoeligheid.

Saskia brengt zowel kennis vanuit de nieuwste studies als haar persoonlijke ervaringen prachtig samen in de cursus omgaan met JOUW hooggevoeligheid. Die combinatie maakt de cursus interessant, licht en levendig.

Je krijgt veel informatie over de verschillende soorten van hooggevoeligheid, de bijbehorende valkuilen en én de mooie kwaliteiten die erbij horen. De cursus geeft krachtige praktische handvatten om overprikkeling vaker voor te zijn en bewuster met je eigen grenzen om te gaan.

De eye-openers die ik kreeg in de cursus hebben veel bijgedragen aan mijn persoonlijke acceptatie van hooggevoeligheid. Het heeft me ook geholpen om beter aan mijn omgeving uit te leggen wat hooggevoeligheid is, hoe het bij mij werkt en wat ik nodig heb om beter te functioneren. Ik vond het vooral erg fijn om zoveel van mezelf te herkennen in de lesstof.

Saskia geeft in de cursus heel veel nuttige informatie en praktische tips op een leuke, speelse en interessante manier!

Anita

Kies jouw programma op maat

Ik bied het programma in 3 varianten aan, Basis, Plus e-coaching en HSP at Work. Alle programma's hebben een doorlooptijd van 14 weken. Je kunt afhankelijk van je eigen behoefte een vorm kiezen die bij jou past en op je eigen tempo doorlopen.
De Basis variant bestaat uit een online zelfstudie. Deze trainging is voor een onbeperkt aantal personen toegankelijk.
In de Plus variant is e-coaching opgenomen. Deze training is voor slechts 10 personen toegankelijk. 
Het HSP at Work programma is een HSP programma op maat. Je volgt de online training en je krijgt maximaal 8 coachsessies van 1,5 uur afgestemd op je doelen of je Persoonlijk Ontwikkelingsplan op het werk. Na een intake wordt een plan van aanpak & offerte op maat gemaakt voor jouw werkgever. 

Online training In 7 Stappen Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Basis
Zelfstudie

Vrij toegankelijk!

 • Een jaar toegang tot het besloten deel van de website en online training van 7 modules
 • Videolessen
 • Animatie-theorie-video's
 • Werkbladen met theorie en oefeningen
 • Audio/mp3 bestanden met oefeningen
 • Toegang tot besloten facebookgroep voor al je vragen aan mij en aan de andere deelnemers

Jouw investering in jezelf

450,- incl. BTW

€225,- incl. BTW

of
betalen in 2 delen 

Plus
E-coaching

Voor slechts 10 personen!

 • Een jaar toegang tot het besloten deel van de website en online training van 7 modules
 • Videolessen
 • Animatie-theorie-video's
 • Werkbladen met theorie en oefeningen
 • Audio/mp3 bestanden met oefeningen
 • Toegang tot besloten facebookgroep voor al je vragen aan mij en aan de andere deelnemers
 • 2  uur begeleiding & coaching via Skype of live in de praktijk (binnen het jaar)
 • Feedback op 1 oefening uit het e-(werk)boek
 • Mogelijkheid om mij 24/7 vragen te stellen via email n.a.v. de training

Jouw investering in jezelf

 € 750,- incl. BTW

€ 525,- incl. BTW

of betalen in 2 delen


HSP at Work 
Training & Coaching

Een offerte op maat!

 • Een jaar toegang tot  het besloten deel van de website en online training van 7 modules
 • Videolessen
 • Animatie-theorie-video's
 • Werkbladen met theorie en oefeningen
 • Audio/mp3 bestanden met oefeningen
 • Toegang tot besloten facebookgroep voor al je vragen aan mij en aan de andere deelnemers
 • 16 uur begeleiding & coaching live bij mij in de praktijk in Amersfoort (op jouw tempo). Alternatief is de live jaartraining HSP at Work (11 lesdagen, intervisie en 2 coachsessies)
 • Offerte op maat na een GRATIS intakegesprek
 • Feedback op alle oefeningen uit het e-(werk)boek 
 • Mogelijkheid om mij 24/7 vragen te stellen via email n.a.v. de training (binnen het jaar)

Vraag een GRATIS intakegesprek aan.

Voor een aanpak & offerte op maat voor jou en je werkgever


Saskia Klaaysen
Saskia Klaaysen
HSP coach
Anahata online trainingen

Over Saskia

"Ik ben Saskia Klaaysen, 44 jaar, ondernemer, van oorsprong Groningse en ik leef met mijn gezin en 2 katten in Amersfoort. Ik weet ongeveer 15 jaar dat ik hooggevoelig ben. Voor mij zijn sindsdien heel veel puzzelstukjes op hun plek gevallen.

Sinds 2008 heb ik een goedlopende coachingspraktijk, Anahata personal coaching op het gebied van hooggevoeligheid en ondernemerschap. Mijn verleden als projectleider, consultant & HBO docent, alle coachingsopleidingen, mijn intuïtie, energiebewustzijn en eigen hooggevoeligheid komen hier tot zijn recht.

Ik weet de vertaalslag te maken hoe je de technieken en de kwaliteiten van hooggevoeligheid kan inzetten in je dagelijkse leven op je werk & prive. Ik leer je persoonlijke inzichten te verkrijgen en vaardigheden te leren om de kwaliteiten beter te benutten en de valkuilen te omzeilen. Want als ervaringsdeskundige heb ik ze allemaal eerst persoonlijk doorleefd. Vooral de balans tussen onder- en overprikkeling blijft mijn persoonlijke aandachtspunt, want als HSP-sensationseeker draaf ik nog wel eens te veel en te lang door :-)."

Heb jij nog mitsen en maren?

Dat is heel logisch, dat is juist een kenmerk en kwaliteit van hooggevoeligheid. De diepgaande informatieverwerking zorgt ervoor dat je alle informatie die je hebt gekregen laat bezinken, verwerkt en combineert om tot de juiste ingeving of beslissing te komen. Je sluit risico's uit en ziet de kansen en mogelijkheden. En jij weet als geen ander wat de voors en tegens zijn om mee te gaan doen. En soms vergeet je dan te voelen of te kijken, ziet het er goed uit? Voelt het goed? Triggert de tekst je? Meestal weet je het antwoord van binnen al lang.

Lastig om in jezelf te investeren?

Mogelijk vind je het lastig om in jezelf te investeren. Vind je misschien onbewust dat jij het niet waard bent. Hooggevoelige personen zijn geneigd beter voor een ander te zorgen dan voor zichzelf. Besef dan, dat als jij goed voor jezelf zorgt, je veel meer energie en plezier hebt om de ander te kunnen helpen. Jij bent het waard! Mocht je nog twijfelen? Dat kan ik me heel goed voorstellen. Schroom niet om even contact met mij op te nemen om je vragen & twijfels voor te leggen. Ik beantwoord ze graag: saskia@anahata-coaching.nl.

Online training In 7 Stappen Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Nog 1 keer de training op een rijtje

 • Een jaar lang toegang tot een online besloten leeromgeving
 • Verhelderende videolessen
 • Oefeningen op audio/mp3
 • e-(werk)book met theorie & oefeningen
 • Animatiefilmpjes met uitleg van theorie
 • Al het materiaal is te downloaden
 • Besloten facebookgroep voor interactie met andere deelnemers en mij
 • Meer persoonlijke coaching & begeleiding bij de Plus en VIP variant (skype,  email, VIP HSP- trainingsdagen)
 • Bonus VIP-arrangement met lesmaterialen

De 3 varianten

Basis Zelfstudie

  € 450,-

€ 225,-

of in 2 termijnen (in overleg)


Plus E-coaching

   € 750,- 

€ 525,-

of in 7 termijnen van €110,00 per maand


HSP at Work

 Aanvraag intake & offerte


Veel gestelde vragen

Kan ik in delen betalen?

Ja dat kan, voor iedere variant is een maandelijks bedrag mogelijk​. Je kunt online betalen met Ideal, Bancontact of Paypal.

Kan ik op eigen tempo werken?​

​Het programma is zo ingericht dat je het hele programma kan zien en op eigen tempo kan doorlopen. Je houdt een jaar toegang. Het programma is zo ingericht dat je het in 14 weken kan doen. Iedere 2 weken ontvang je van mij email over de volgende module.

Kan ik ebooks, mp3's en mp4's downloaden?

Ja dat kan. Bij iedere module zijn diverse downloads. Je hebt dan wel een gratis VIMEO account nodig om alle filmpjes te downloaden.

Is een Facebook account noodzakelijk?

​Het is niet noodzakelijk, maar wel sterk aan te raden om een account aan te maken. Je hoeft er verder niets mee te doen, maar je kan wel vragen stellen aan mij en andere deelnemers in de besloten groep. Er is interactie met mij en andere cursisten. Het werkt heel motiverend en is leerzaam. Het is fijn om herkenning te hebben, regelmatig ontstaan er waardevolle contacten. Voor de Zelfstudie variant is het de belangrijkste interactiebron. Voor de Plus en VIP variant is het aanvullend naast de meer persoonlijke begeleiding.

Wanneer kan ik de afspraken voor Skype-consulten maken ?

Als je een skype consult hebt gewonnen kan je deze benutten, gedurende de 14 weken dat het programma loopt. Daarna vervallen ze. 

Kan ik tussentijds overstappen naar een andere variant?

Tussentijds overstappen kan.

Is dit een alternatief voor therapie/zorg?

Nee, dit is geen alternatief voor therapie of persoonlijke coaching/zorg, maar kan wel een goede aanvulling zijn als je hooggevoelig bent. 

Kan ik ook live training krijgen?

Ja dat kan. Ik bied de 5-daagse training Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid & de jaartraining HSP & HSS op het Werk.

Tegen gereduceerd tarief kan je dan ook toegang krijgen tot het online programma als naslagwerk.