Header HSP Trainingen

JOUW hooggevoeligheid
4-daagse

Gratis minicursus 

Wil jij dit ook weten?

  • Wat is hoogsensitiviteit/HSP/ HSS (o.a. volgens de wetenschap)
  • Ben jij hoogsensitief? 
  • Welk van de 4 types HSP/HSS ben jij? 
  • Wat zijn je persoonlijke hoogsensitieve kwaliteiten en valkuilen?
  • Hoe werkt de prikkelverwerking in een hoogsensitief brein? (stand van zaken 2020)
  • Wat is onzin als het gaat om hoogsensitiviteit?
  •  Hoe herken je over- of onderprikkeling?
  • Hoe raak je over- of onderprikkels?
  • Welke ontspanningsoefeningen kan ik doen?
  • Hoe weet ik of het tijd is voor actie of ontspanning?
Saskia Klaaysen boekcoverfoto


Hallo, ik ben Saskia Klaaysen.  Ik weet ruim 20 jaar dat ik hoogsensitief ben,
 en coach en train sinds 2008 hoogsensitieve personen. Ik ben in alle valkuilen gestapt en weet dus hoe makkelijk het is jezelf te verliezen.  
Ooit heb ik mezelf een groot cadeau gedaan door mezelf intensief te verdiepen in mijn hoogsensitiviteit. Ik bleek het type introverte hoogsensitieve HSS en vele kwartjes vielen. Ja ik ben een denker, ja ik ben zeer empathisch, gevoelig voor energie, maar ook snel verveeld, wil steeds iets anders doen. Ik geniet van nieuwe omgevingen, activiteiten, nieuwe dingen leren en nieuwe mensen ontmoeten. Maar als ik niet oplet, kan ik ook opeens totale rust willen! Dan kan alles me te veel zijn. Dan verander ik in een HSP-draak met een heel kort lontje. Gelukkig gebeurt dat niet zo snel meer.

Nu snap ik mijn eigen behoeftes veel beter. Ik begrijp mijn dynamiek tussen onder- en overprikkeling en flow. Ik heb grotendeels afgerekend met mijn afwijzingsgevoeligheid. Ik ben weer mezelf, vol  blijheid en energie. De eerste stap was bewustwording van MIJN hoogsensitiviteit, want DE HSP-er bestaat niet. De tweede stap was het vinden van mijn persoonlijke balans tussen over- en onderprikkeling.

Dat wil jij toch ook?

Sinds 2016 gingen ruim 7000 personen je voor! Daar ben ik supertrots op. Het draagt bij aan mijn missie om degelijke kennis over HSP en hoogsensitieve HSS te verspreiden. Zodat steeds meer mensen een gezonde dynamiek tussen onder- en overprikkeling kunnen vinden. Dan wordt de wereld toch een stukje mooier en vitaler. En kun jij je hoogsensitieve (HSP of HSS) kwaliteiten beter benutten!

Wat is de inhoud?

JOUW hooggevoeligheid 4-daagse geeft je GRATIS een paar delen van stap 1 en van stap 2 van de online training In 7 stappen Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid. Het geeft je inzicht in JOUW hoogsensitiviteit en kennis over onder- en overprikkeling. Je krijgt antwoorden op de bovenstaande vragen via:

Online Leeromgeving

6 Downloadable Videolessen
Twee Video-oefeningen

3 Downloadable audio oefeningen

1 Animatie

5 Downloadable theoriebladen 

7 Persoonlijke werkbladen


Je ontvangt 4 dagen lang een e-mail met een link zodat je inzicht krijgt in JOUW hoogsensitiviteit.


Ja ik doe graag mee

Ik ontvang graag de e-mails voor de GRATIS online minitraining JOUW HSP 4-daagse met de links naar het trainingsmateriaal.

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse
meditatie humor

Wat vonden anderen van de GRATIS minitraining?

Ik vond het echt een mooie cursus! Veel informatie, overzichtelijk en wat is het mooi vormgegeven! Daar houd ik echt van. De informatie is heel praktisch en bruikbaar.Mijn grootste take away was die van de ontspannen ogen!!!! Hier heb ik vaker last van en toen deze oefening langskwam was dat ook het geval. Dus de ontspanningsoefening was erg welkom. En het is zeker niet de laatste keer dat ik deze gebruikt heb...Je hebt een fijne manier van presenteren en ik heb ook genoten van de afwisseling; dan weer eens lezen, dan luisteren, een video kijken, iets doen/ervaren. Het was heel duidelijk en gestructureerd en alle materialen (PDF, video, audio bestanden) zijn beschikbaar om te downloaden...Het is veel meer dan ik had verwacht voor een gratis cursus! Hartelijk dank Saskia!

Bea

Ik vond de gegeven informatie erg duidelijk uitgelegd en ook de vergelijking met informatie van andere auteurs, die je wellicht al eens hebt gelezen op andere sites of in andere boeken, vond ik prettig. Ik heb er langer over gedaan dan 4 dagen en lekker mijn tijd er voor genomen wat echt geen enkel probleem is voor het verloop van de cursus. Het meest interessant vond ik de informatie over de verschillende type hsp/hss en over de onderprikkeling. Dit heeft mij veel informatie geboden om meer over na te denken. Tot de start van de cursus vond ik herkenning in hsp maar voelde ik nog veel tegenstrijdigheden met mijn drang om nieuwe steeds nieuwe dingen te willen proberen en ontdekken. Bij hoogsensitieve hss vond ik meer herkenning in de tegenstrijdigheden. Ik moet ook zeggen dat er momenten/eigenschappen die ik zeker niet aan mezelf kan toeschrijven maar daarom zijn we allemaal uniek. De cursus geeft een leuke mini ontdekking over jezelf en biedt hulp bij zelfreflectie

Eline

Super interessant, helder en vooral herkenbaar, dat is deze minicursus. Op een rustige manier en zonder teveel poespas en clichés wordt alles uitgelegd over HSP waarin voor mij met name het gedeelte over HSS’era en onderprikkeling erg veel inzichten hebben gegeven. Ik durf zelfs te zeggen dat het mijn leven en gevoel heeft veranderd en dat zeg ik niet gauw na een training/cursus. Als een spons neem ik nu alle informatie wat betreft HSS in me op en ik blijf er over doorlezen ook om hier hopelijk over een paar jaar (na mijn studie) zelf mensen mee te kunnen helpen. Bedankt Saskia!

Yvonne

Mijn ervaring met de minicursus is verhelderend, verruimend en leerzaam. Weer een stukje dichter bij mezelf.

Ineke

Ik heb je minicursus gezien en het is 1 grote herkenning van mijn aangeboren talenten en eigenschappen. Ik ben namelijk ook een hsp-hss, strongwilled, iets meer extravert, hoogintelligent/(hoog)begaafd. Ik ben nu 46 jaar, man en deze talenten hebben mij altijd in de weg gezeten en ik ben nogal beschermend opgevoed. Dus ik denk dat ik nog veel potentieel heb om aan te boren in de komende periode. Ik zie wel erg weinig mannen die spreken over hsp zijn en over hsp-hss bij mannen lees ik al sowieso vrijwel niets. Maargoed, het voelt voor mij als een grote her- en erkenning van mijzelf. Heel prettig! Momenteel lees ik je boek (helemaal goed natuurlijk) en binnenkort volg ik je webinar voor 25 euro. Hoe kan ik lid worden van de faceboekgroep? Hoor het wel en bedankt! Succes met alles! Gr ewald 

Ewald

Al lang weet ik dat ik hoogsensitief ben. Maar wilde er niet altijd iets mee doen. Na een gesprek met een collega op deze training uitgekomen.
Een herkenning en een bewustwording was dit voor mij. Waar ik vaak dacht dat ik overprikkeld was lijkt dit nu meer onderprikkeling te zijn. In deze Corona tijd leef ik in een sleur, kom ik in mijn werk toe aan dingen die moeten en ik niet leuk vind. Moet ik dingen aankaarten die ik eng vind. Waar ik hier normaal ook tegenaan hik maar er redelijk doorheen kom kost het me nu enorm veel moeite, energie en kan ik het niet loslaten. Enorm fijn dat ik nu dus weet dat het dus getriggerd wordt door de onderprikkeling. Het geeft iets rust omdat ik ook wel weet dat het voorbij gaat. 
Naar aanleiding van de cursus omarm ik mezelf iets meer. Ik ben voornemens om me meer in mijn hoogsensitiviteit te gaan verdiepen. Mogelijk ,evt de basis cursus. Maar wil dat eerst laten bezinken.  
Dank je voor de cursus. 
Groet Kristie

Kristie

Fijn dat ik niet zo niet normaal ben als ik dacht.
Maar gewoon anders.
Waarschijnlijk HSS...
En dat zijn er niet zo gek veel.
Verklaard enorm veel voor me.
Ben vrijwel meteen ook begonnen met meer rust nemen om mijn balans proberen te vinden.
Heb ook je e-boek besteld.
Bij het eerste hoofdstuk al tranen van herkenning.
Dank je wel!

Alexandra


Heel verhelderd. 

Ik wist dat ik hoogsensitief ben en daar vaak last van kan ervaren maar na de masterclass Onderprikkeling van Saskia en deze mini cursus weet ik weer meer over mezelf (en over hoe enorm ik verschil met mijn HSP familie leden). Ik ben bijvoorbeeld introvert en een sensationseeker maar mijn zusje is extravert en een rustzoeker. Wereld van verschil maar toch allebei HSP. Ik begrijp nu ook dat ik in een bore-out gezeten heb ipv depressie en dat rust houden voor mij soms dodelijk kan zijn ondanks mijn overprikkeling. Deze balans is voor mij nog het grootste probleem. (ik heb gelukkig hulp van een haptotherapeut en ortho moleculair arts). 

Dank voor deze mini cursus en ontzettende fijne manier van informatie overbrengen!
Ik weet nu waar ik terecht kan als ik verder goed in mijn vel zit en hulp nodig heb bij HSP onderwerpen.


Eline

Ik vond de 4-daagse verhelderend, vond (h)erkenning. Ben al poos bezig met lezen en leren over HSP, ik vond de stof duidelijk en heb toch weer nieuwe dingen geleerd.
De oefeningen en werkbladen vond ik ook fijn. 
Wellicht ga ik nog een module volgen.


Janneke

Ik heb coaching ontvangen van Saskia en later ook de gratis minicursus gedaan. Allebei een aanrader! Ik heb Saskia leren kennen als een zeer wijze, krachtige, vrolijke, resultaatgerichte en aandachtige vrouw. Zij heeft veel kennis, is ook kritisch in haar bronnen, weet wat ze vertelt en doet. Dit zie je ook terug in de minicursus: goede kennis, inzichten, zorgvuldig, professioneel, praktisch. Ze brengt echt iets in beweging in je systeem om weer een stap verder te komen in je leven. Bij haar wil je gewoon zijn!


Sonja

Om eerlijk te zijn had ik er niet zoveel van verwacht en helemaal niet dat ik ook nog iets zou leren.
Het tegenovergestelde is waar! Wat een prachtige cursus!
Ik vond het heel fijn dat alles werd uitgelegd met filmpjes en plaatjes (dan onthoud ik het makkelijker en ik ben echt een beelddenker).
Maar ook dat het nog in PDF vorm eronder stond zodat ik het nog eens na kan lezen. 
Ik heb echt veel geleerd (vooral over mijzelf) en ga kijken of ik een aantal dingen kan toepassen.
Heel erg bedankt!!


Jettie

De minicursus was een eerste kennismaking met Saskia. De minicursus is laagdrempelig, qua tijd goed te overzien en de materie wordt helder en duidelijk uitgelegd. Ik was niet op zoek naar informatie over HSP, maar door de minicursus vielen wel een aantal zaken op z'n plek. Er was veel herkenning, (hé er zijn meer mensen die hetzelfde ervaren) en hier en daar zelfs confronterend, (wat doe ik er zelf aan). Dat vraagt in ieder geval om erkenning van de eigenheid en leren hoe daarmee om te gaan. Naast het feest van herkenning is de minicursus een eerste stap op weg naar inzicht.


Riny

Wat hebben deze vier dagen mij gebracht? Het inzicht dat mijn HSP veel meer van mij verklaart dan ik dacht. Dat geeft me een stuk meer zelfvertrouwen. En daarmee komt ook een stuk acceptatie dat het bij mij hoort, dat ik het niet bij een ander moet neerleggen. En dat wordt waarschijnlijk ook de eerst stap naar begrenzen van mijn HSP.

Lize 

Je maakt allemaal helder. Kort en bondig zoals ik ook kan zijn. De filmpjes zijn origineel en prachtig. Wat goed gedaan. Een genot om te ervaren en mijzelf beter te begrijpen.

Maureen 

Deze minicursus heeft me zoveel inzicht gegeven in waarom ik ben en doe zoals ik ben! Je filmpjes zijn duidelijk rustig en prettig om naar te kijken en luisteren. Bedankt hiervoor.

Angelique

Het is heel informatief en grappig. Dat maakt het leerzaam en leuk.

Desiree 

Heel helder en duidelijk, ik heb het gedeeld in een HSP groep. Ik hoop dat ze meedoen, want ze kunnen het goed gebruiken!

Cindy 

Ik vond het een verhelderende minicursus, wat blijkt mijn werkgever is het zelfde als mij. Ik heb hem ook steeds de mail gegeven om te kijken waar hij bij hoort, dus ook vandaar dat we elkaar begrijpen. Echt verhelderend, nu kan ik er ook beter mee om gaan, bij mij blijkt het dat ik er nog last van heb en dat het mij energie kost. Maar na deze cursus kan ik er beter mee omgaan zodat ik op tijd aan geeft wanneer ik even tot rust moet komen.

Angelique 


Heb als collega kennis gemaakt met je online minicursus. Ik wil je complimenteren met je opzet. Zeer helder en verzorgd en een aanwinst voor het HSP-veld.

Marian 


Ik vind het nuttig om jouw mini-cursus te doen. Ik leer elke keer weer andere dingen. Ik werk in een bibliotheek en zie de nodige boeken voorbij komen, maar ik vind dit ook een goede vorm met de mogelijkheid tot contact.

Margriet

In de eerste plaats wil ik zeggen dat ik de opzet van de cursus heel helder was, ik wist steeds precies wat ik aan het doen was. Het gedeelte over verschillende soorten HSP-er die er zijn was voor mij zinvol, dat was nog niet eerder tot mij doorgedrongen. En op de derde dag komt - en dat was voor mij echt nieuw - daar dan nog het verhaal over de diepgaande informatieverwerking bij. Dat raakte aan een punt waar ik al lang mee worstel(de).

Ik heb veel geleerd in cursussen zoals NLP, Reiki Master, Opstellingen, Theory U. Ik heb veel dingen meegemaakt waarvan ik vooraf zeker wist dat dat niet kon of niet bestond. "Ik geloof daar niet in" zei ik regelmatig. Om de een of andere reden trokken de fenomenen die ik waarnam zich er niets van aan of ik er in geloofde of niet. Ik ben op zeker moment maar opgehouden me af te vragen of ik geloofde in wat ik waarnam en ben gaan proberen alleen maar zo zuiver mogelijk waar te nemen. Ik kan nu accepteren dat sommige dingen een mysterie zijn, de vraag of ik erin geloof - wat dat ook precies betekent - blijkt niet echt relevant. 

Ik neem nu de vrijheid om er alle mogelijke vragen over te stellen. Er blijft immers nog een heleboel over om vragen over te stellen en je kunt tot heldere uitspraken komen. En zo word ik stukje bij beetje steeds iets wijzer en kan ik steeds beter mee overweg met mijn hooggevoeligheid.

Door jouw cursus is er een element aan toegevoegd. HSP hebben een diepgaande manier van informatieverwerking. Datgene wat door anderen vaak werd weggezet als : "Henny moet altijd zo nodig overal over nadenken en vragen stellen, daar hoeven we dus niet serieus naar te luisteren" blijkt nu – zo leer ik in deze cursus - eigenlijk een normaal onderdeel te zijn van mijn hoogsensitiviteit. Ik werd als enige man in de cursussen vaak in het hoekje gezet van de overrationele types. Nu weet ik: Ik heb al dat "denken" en "al die vragen " gewoon nodig om een voor mij helder beeld te krijgen van waar het over gaat. Dat voelt als een opluchting en ik kan er goed mee verder.

Henny