JOUW hooggevoeligheid
4-daagse

Gratis minicursus 

Wil jij dit ook weten?

  • Wat is hooggevoeligheid/HSP (volgens o.a. wetenschap)?
  • Ben ik hooggevoelig?
  • Welk van de 4 types HSP ben ik?
  • Wat zijn mijn persoonlijke HSP kwaliteiten en valkuilen?
  • Hoe werkt de prikkelverwerking in het zenuwstelsel van een hooggevoelig persoon?
  • Wat is onzin als het gaat om HSP?
  • Hoe raak ik over- of onderprikkeld?
  • Hoe herken ik over- of onderprikkeling?
  • Welke ontspanningsoefeningen kan ik doen?

Hallo, ik ben Saskia Klaaysen. Ik weet ruim 20 jaar dat ik hooggevoelig ben,
 en begeleid sinds 11 jaar hooggevoelige cliënten. Ik ben in alle valkuilen gestapt en weet dus hoe makkelijk het is jezelf te verliezen.  
Ooit heb ik mezelf een groot cadeau gedaan door mezelf intensief te verdiepen in mijn hooggevoeligheid en ben ik weer mezelf, vol  blijheid en energie. De eerste stap was bewustwording van MIJN hooggevoeligheid, want DE HSP-er bestaat niet. De tweede stap was het vinden van mijn persoonlijke balans tussen over- en onderprikkeling.

Dat wil jij toch ook?

Saskia Klaaysen

Doe dan mee met  
JOUW hooggevoeligheid 4-daagse

De GRATIS online minicursus voor bewustwording van JOUW hooggevoeligheid
De afgelopen 1,5 jaar gingen 2000 HSP-ers je voor! En daar ben ik trots op.

​Wat is de inhoud?

JOUW hooggevoeligheid 4-daagse geeft je GRATIS stap 1 en een deel van stap 2 van de cursus Omgaan met JOUW hooggevoeligheid. Het geeft je inzicht in JOUW hooggevoeligheid en kennis over over- en onderprikkeling. Je krijgt antwoorden op de bovenstaande vragen via:

Online Leeromgeving

Twee Videolessen
Twee Video-oefeningen

Twee MP3 oefeningen

Een Animatie

Downloadable theorie

Persoonlijke werkbladen


Je ontvangt 4 dagen lang een e-mail met een link zodat je inzicht krijgt in JOUW hooggevoeligheid.


Ja ik doe graag mee

Ik ontvang graag de e-mails voor de 4-daagse met de links naar het cursusmateriaal van

de GRATIS minicursus "JOUW hooggevoeligheid 4-daagse"

Gratis minicursus JOUW HSP 4-daagse

Wat vonden anderen van de GRATIS minitraining?

Heel verhelderd. 

Ik wist dat ik hoogsensitief ben en daar vaak last van kan ervaren maar na de masterclass Onderprikkeling van Saskia en deze mini cursus weet ik weer meer over mezelf (en over hoe enorm ik verschil met mijn HSP familie leden). Ik ben bijvoorbeeld introvert en een sensationseeker maar mijn zusje is extravert en een rustzoeker. Wereld van verschil maar toch allebei HSP. Ik begrijp nu ook dat ik in een bore-out gezeten heb ipv depressie en dat rust houden voor mij soms dodelijk kan zijn ondanks mijn overprikkeling. Deze balans is voor mij nog het grootste probleem. (ik heb gelukkig hulp van een haptotherapeut en ortho moleculair arts). 

Dank voor deze mini cursus en ontzettende fijne manier van informatie overbrengen!
Ik weet nu waar ik terecht kan als ik verder goed in mijn vel zit en hulp nodig heb bij HSP onderwerpen.


Eline Minjon

Ik vond de 4-daagse verhelderend, vond (h)erkenning. Ben al poos bezig met lezen en leren over HSP, ik vond de stof duidelijk en heb toch weer nieuwe dingen geleerd.
De oefeningen en werkbladen vond ik ook fijn. 
Wellicht ga ik nog een module volgen.


​Janneke Schoonbeek

Ik heb coaching ontvangen van Saskia en later ook de gratis minicursus gedaan. Allebei een aanrader! Ik heb Saskia leren kennen als een zeer wijze, krachtige, vrolijke, resultaatgerichte en aandachtige vrouw. Zij heeft veel kennis, is ook kritisch in haar bronnen, weet wat ze vertelt en doet. Dit zie je ook terug in de minicursus: goede kennis, inzichten, zorgvuldig, professioneel, praktisch. Ze brengt echt iets in beweging in je systeem om weer een stap verder te komen in je leven. Bij haar wil je gewoon zijn!


Sonja Morbé

Om eerlijk te zijn had ik er niet zoveel van verwacht en helemaal niet dat ik ook nog iets zou leren.
Het tegenovergestelde is waar! Wat een prachtige cursus!
Ik vond het heel fijn dat alles werd uitgelegd met filmpjes en plaatjes (dan onthoud ik het makkelijker en ik ben echt een beelddenker).
Maar ook dat het nog in PDF vorm eronder stond zodat ik het nog eens na kan lezen. 
Ik heb echt veel geleerd (vooral over mijzelf) en ga kijken of ik een aantal dingen kan toepassen.
Heel erg bedankt!!


​Jettie van Beuningen

De minicursus was een eerste kennismaking met Saskia. De minicursus is laagdrempelig, qua tijd goed te overzien en de materie wordt helder en duidelijk uitgelegd. Ik was niet op zoek naar informatie over HSP, maar door de minicursus vielen wel een aantal zaken op z'n plek. Er was veel herkenning, (hé er zijn meer mensen die hetzelfde ervaren) en hier en daar zelfs confronterend, (wat doe ik er zelf aan). Dat vraagt in ieder geval om erkenning van de eigenheid en leren hoe daarmee om te gaan. Naast het feest van herkenning is de minicursus een eerste stap op weg naar inzicht.


Riny Savelberg

Wat hebben deze vier dagen mij gebracht? Het inzicht dat mijn HSP veel meer van mij verklaart dan ik dacht. Dat geeft me een stuk meer zelfvertrouwen. En daarmee komt ook een stuk acceptatie dat het bij mij hoort, dat ik het niet bij een ander moet neerleggen. En dat wordt waarschijnlijk ook de eerst stap naar begrenzen van mijn HSP.

Lize van der Veen

Je maakt allemaal helder. Kort en bondig zoals ik ook kan zijn. De filmpjes zijn origineel en prachtig. Wat goed gedaan. Een genot om te ervaren en mijzelf beter te begrijpen.

Maureen Groot

Deze minicursus heeft me zoveel inzicht gegeven in waarom ik ben en doe zoals ik ben! Je filmpjes zijn duidelijk rustig en prettig om naar te kijken en luisteren. Bedankt hiervoor.

Angelique Verkaik

Het is heel informatief en grappig. Dat maakt het leerzaam en leuk.

Desiree Verhoeven

Heel helder en duidelijk, ik heb het gedeeld in een HSP groep. Ik hoop dat ze meedoen, want ze kunnen het goed gebruiken!

Cindy de Wijs

Ik vond het een verhelderende minicursus, wat blijkt mijn werkgever is het zelfde als mij. Ik heb hem ook steeds de mail gegeven om te kijken waar hij bij hoort, dus ook vandaar dat we elkaar begrijpen. Echt verhelderend, nu kan ik er ook beter mee om gaan, bij mij blijkt het dat ik er nog last van heb en dat het mij energie kost. Maar na deze cursus kan ik er beter mee omgaan zodat ik op tijd aan geeft wanneer ik even tot rust moet komen.

Angelique Gouweleeuw


Heb als collega kennis gemaakt met je online minicursus. Ik wil je complimenteren met je opzet. Zeer helder en verzorgd en een aanwinst voor het HSP-veld.

Marian de Rijk


Ik vind het nuttig om jouw mini-cursus te doen. Ik leer elke keer weer andere dingen. Ik werk in een bibliotheek en zie de nodige boeken voorbij komen, maar ik vind dit ook een goede vorm met de mogelijkheid tot contact.

Margriet Stel

In de eerste plaats wil ik zeggen dat ik de opzet van de cursus heel helder was, ik wist steeds precies wat ik aan het doen was. Het gedeelte over verschillende soorten HSP-er die er zijn was voor mij zinvol, dat was nog niet eerder tot mij doorgedrongen. En op de derde dag komt - en dat was voor mij echt nieuw - daar dan nog het verhaal over de diepgaande informatieverwerking bij. Dat raakte aan een punt waar ik al lang mee worstel(de).

Ik heb veel geleerd in cursussen zoals NLP, Reiki Master, Opstellingen, Theory U. Ik heb veel dingen meegemaakt waarvan ik vooraf zeker wist dat dat niet kon of niet bestond. "Ik geloof daar niet in" zei ik regelmatig. Om de een of andere reden trokken de fenomenen die ik waarnam zich er niets van aan of ik er in geloofde of niet. Ik ben op zeker moment maar opgehouden me af te vragen of ik geloofde in wat ik waarnam en ben gaan proberen alleen maar zo zuiver mogelijk waar te nemen. Ik kan nu accepteren dat sommige dingen een mysterie zijn, de vraag of ik erin geloof - wat dat ook precies betekent - blijkt niet echt relevant. 

Ik neem nu de vrijheid om er alle mogelijke vragen over te stellen. Er blijft immers nog een heleboel over om vragen over te stellen en je kunt tot heldere uitspraken komen. En zo word ik stukje bij beetje steeds iets wijzer en kan ik steeds beter mee overweg met mijn hooggevoeligheid.

Door jouw cursus is er een element aan toegevoegd. HSP hebben een diepgaande manier van informatieverwerking. Datgene wat door anderen vaak werd weggezet als : "Henny moet altijd zo nodig overal over nadenken en vragen stellen, daar hoeven we dus niet serieus naar te luisteren" blijkt nu – zo leer ik in deze cursus - eigenlijk een normaal onderdeel te zijn van mijn hoogsensitiviteit. Ik werd als enige man in de cursussen vaak in het hoekje gezet van de overrationele types. Nu weet ik: Ik heb al dat "denken" en "al die vragen " gewoon nodig om een voor mij helder beeld te krijgen van waar het over gaat. Dat voelt als een opluchting en ik kan er goed mee verder.

Henny van Lienden