Online Training

In 7 stappen Omgaan met JOUW HSP & HSS
Thuisstudie met besloten Facebookgroep voor vragen 

 € 275,- 

Wat je leert

 • JOUW HSP en of HSS beter begrijpen
 • Meer en beter bij jezelf blijven
 • Minder stress door overprikkeling of onderprikkeling
 • Meer blijheid en energie
 • Minder pleasen en perfectionisme en willen voldoen aan verwachtingen van anderen
 • Denken en voelen meer in balans
 • Tips, tools en inzichten in hoe je kan omgaan met de valkuilen van HSP en HSS en jouw talenten beter kan benutten
 • Online op je eigen tempo leren met de mogelijkheid tot stellen van vragen in de Facebookgroep


Hoe ziet het programma eruit?

Module 1

Stap 1 Wat is Hoogsensitiviteit?

Leer wat HSP en hoogsensitieve HSS is, ontdek je eigen type en hoe jouw brein werkt. Leer jouw HSP-HSS  kwaliteiten en valkuilen. En leer alles over de overeenkomsten en verschillen met hoogbegaafdheid, ASS en AD(H)D. 


BONUS MASTERCLASS Wat zijn de eigenschappen en uitdagingen van de hoogsensitieve HSS (1,5 uur)

Header module 2

Stap 2 Vind de balans bij stress door mentaal-emotionele onder- en overprikkeling

Leer hoe jouw verschillende soorten stress door onder- of overprikkeling ontstaan bij hoogsensitiviteit (HSP en HSS). Leer je gedrag en de symptomen te begrijpen. Krijg inzicht hoe het ontstaat en wat je eraan kan doen. Hoe accepteer jij jezelf beter en hoe voel je tijdig je stress en behoeftes aan? Wat is daarvoor nodig?


BONUS MASTERCLASS Wat is onderprikkeling en wat doe je eraan? (3 uur)

Module 3

Stap 3 Leer omgaan met overprikkelde en onderprikkelde zintuigen

Leer hoe jouw zintuiglijke gevoeligheid werkt.  Wat is jouw voorkeurszintuig? Hoe zet je jouw zintuigen in bij zintuiglijke onderprikkeling en overprikkeling? Hoe moet je jezelf kalmeren en activeren? Leer hoe jouw intuïtie in je brein werkt en samenwerkt met je zintuigen. Oefen hoe je die actief kan benutten.

Module 4 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

Stap 4 Krijg inzicht in jouw manier van denken en drijfveren. Doorbreek je energievretend gedrag

Leer waarom een HSP of HSS zo diep nadenkt. Hoe ontstaat piekeren en wat kan je doen om meer energie te krijgen? Krijg inzicht in jouw diepste behoeftes en drijfveren en wat je in de weg zit om daar naar te leven. Help je volle hoofd.

Module 5

Stap 5 Kalmeer je emoties en ga gezond om met rejection sensitivity

Leer wat de rol van emoties is bij HSP en HSS. Waarom zijn zo overweldigend en wat kan je doen om ze te kalmeren? 

Ontdek wat emoties willen vertellen. 
Krijg inzicht en tools om de heftige emoties van rejection sensitivity, zoals angst, schuld, frustratie en schaamte te verkleinen.


BONUS MASTERCLASS Wat is Rejection Sensitivity - afwijzingsgevoeligheid bij HSP-HSS en wat kun je eraan doen?

Module 6 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

Stap 6 Blijf beter bij jezelf. Wees je bewust van de interactie met anderen

Leer wat  invloed heeft op de interactie tussen jou en de ander. Hoe blijf je als HSP of HSS beter bij jezelf in interactie?
Krijg inzicht waarom je zo graag voldoet aan de verwachtingen van de ander of waarom je het zo goed wil doen (rejection sensitivity) en hoe je dat kunt verminderen. Hoe ga je om met de verschillen in relatiegerichte, dominante en prestatiegerichte personen?

Module 7 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

Stap 7 Leer in je eigen energiesysteem te blijven

Leer vaardigheden om beter om te gaan met jouw energie via een energetische aanpak.

Leer hoe het werkt en wat je kan doen om je eigen energie te behouden en niet direct de energie van een ander over te nemen.

Online Training

 • Een jaar online toegang tot de 7 modules
 • Uitgebreide videolessen (mp4)
 • Animatie video's
 • Werkbladen met theorie en oefeningen
 • Audio-oefeningen (mp3)
 • Video-oefeningen (mp4)
 • Toegang tot besloten Facebookgroep voor vragen aan mij of deelnemers
 • 3x BONUS MasterclassesHoogsensitieve HSS, Onderprikkeling en Rejection Sensitivity

   € 275,-  


Heb je nog Vragen?

Een HSP of hoogsensitieve HSS denkt graag diep na en weegt alles goed af. Dus je hebt vast vragen. De FAQ lees je hieronder. En daarna, voel wat je eerste reactie is en luister daarna ;-). En anders bel je Ingrid van ons secretariaat nog even voor advies.

Kan ik in delen betalen?

Ja dat kan, in twee delen.

Hoeveel persoonlijke begeleiding krijg je? 

Deze online training heeft geen persoonlijke begeleiding. Wel ben je in de mogelijkheid om in de besloten Facebookgroep vragen te stellen aan Saskia of andere deelnemers. Wil je meer persoonlijk contact?
Dan verwijzen we je graag door naar de PLUS variant met e-coaching. In dit programma krijg je alles van het BASIS programma met meer persoonlijk contact tijdens personal e-coaching en online bijeenkomsten voor de deelnemers om samen vragen te stellen en extra uitleg te krijgen. Ook kun je altijd vragen stellen per email en 2x feedback krijgen op specifieke oefeningen.

Is deze training een alternatief voor coaching of therapie?

Nee, dit is geen alternatief voor therapie of persoonlijke coaching of andere vormen van zorg, maar kan wel een goede aanvulling zijn als je hoogsensitief (HSP of HSS) bent. 


Kan ik op mijn eigen manier en  tempo werken?

Ja, je krijgt direct een jaar lang toegang tot al het materiaal. Alles is te downloaden. 


Wat vonden anderen? 

Sinds 2008 heb ik meer dan 1000 HSP of hoogsensitieve HSS cliënten gecoacht en getraind. Meer dan 8000 deelnemers deden mee met een of meer van mijn online programma's. Al bijna 500 mensen gingen je voor bij deze training In 7 stappen Omgaan met JOUW Hoogsensitiviteit. 
Ik ben auteur van het boek Prikkels bijten niet! en sta regelmatig als spreker op congressen gerelateerd aan HSP of hoogsensitieve HSS. In diverse bladen werd ik geïnterviewd (o.a. Libelle en Cosmopolitan) en was ik te gast bij diverse podcasts (o.a. bij de Perfectionismecoach, HSP en Werk en de Bovenkamer). Mijn klanten, deelnemers aan trainingen, lezers en volgers op Social Media waren zo tevreden over mijn werk dat ik zelfs twee keer ben verkozen tot HSP Professional van het jaar tijdens het landelijke HSP congres (2018 en 2019). Dat maakt me een dankbaar mens!

DEbby

Deze complete cursus heeft mij heel veel gebracht. Ik weet sinds een paar jaar dat ik hoogsensitief ben en heb er diverse boeken over gelezen, maar toch wist ik niet goed hoe ik ermee om moest gaan. Dankzij deze cursus weet ik dat je ook stress kunt ervaren door onderprikkeling en dat het belangrijk is om vaak dingen te doen die je leuk vindt. 
Door mijn afwijzingsgevoeligheid - ook hiervan wist ik niet dat er een term voor was,  was ik vooral aan het presteren en pleasen, waardoor ik mezelf helemaal kwijt ben geraakt. Mijn energieniveau was ook alarmerend laag, maar is nu herstellende. Ik kan het iedereen aanraden deze cursus te volgen, de informatie, masterclasses, opdrachten en oefeningen brengen zoveel inzicht en daarmee rust, ik ben me er in ieder geval een heel stuk beter door gaan voelen en ik begrijp mezelf ook beter. Daardoor kan ik beter bij mezelf blijven.

Heidi

De online training van Saskia is van alle kanten compleet. Een totaal pakket. Je neemt eruit wat je op dit moment nodig hebt. Omdat het een totaal pakket is, blijf je dingen integreren. Eigenlijk een cursus om heel je leven bij te staan. Ik heb, en nog, deze training als levensveranderend ervaren. Ik leer hoe ik "gebakken" ben en waar ik vastloop en hoe ik dit kan veranderen om zo beter voor mijzelf te kunnen zorgen. Confronterend, duidelijk, compleet, liefdevol en levensveranderend. Saskia staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Echt een aanrader! 

Margriet

Ik merk dat er voor mij enorm veel kwartjes gevallen zijn en dat het heel goed was ervaringen te delen met jou en soms met een paar andere mensen. Ik heb er heel erg veel aan gehad. Ik heb het gevoel dat ik nu mijn sensitiviteit begrijp en dat ik mee begin te leven (HSS). Ik maak andere keuzes vanuit dat begrijpen. Dat voelt heel goed. Ik vind dat je een geweldige cursus hebt samengesteld en ik raad hem ook regelmatig aan bij andere mensen.  Je hebt mij geholpen belangrijke stappen te zetten op de hobbelige weg naar mezelf. En hoe waardevol is dat?! Ik voel me heel anders over mezelf en daar heb je zeker aan bijgedragen. Ik ga opgewekt verder met de nodige uitdagingen die voor me liggen.

Wie is Saskia?

Ik ben als hoogsensitieve HSS in alle valkuilen gestapt (burn-out, Bore-out  afwijzingsgevoeligheid) en weet dus hoe makkelijk het is jezelf te verliezen in je tegenstrijdigheden.

Het omslagpunt was toen iemand op mijn 23e in mijn Burn-out tegen me zei: 'Ben je niet gewoon' hoogsensitief? ' Nu weet ik al jaren hoe fijn het is een levensstijl te kiezen die bij je past, bij wie jij in essentie bent en de kwaliteiten die je hebt. Ook ik zoek afwisseling, hou van totaal verschillende activiteiten, mensen en omgevingen en zoek tegelijkertijd rust :-). Ik ben empathisch, nuchter en humoristisch. Maar soms... een Hoogsensitieve HSS draak!  

En als ik dus toch eens over- en onderprikkeld raak, weet ik sneller te herstellen, omdat ik weet wat te doen.

En eigenlijk zou ik die intensiteit van mijn hoogsensitiviteit niet meer willen missen. Het brengt de nodige rust, creativiteit & diversiteit in mijn leven ;-). Ik accepteer mijn hoogsensitiviteit, ben mezelf met de nodig krasjes, net als ieder mens. 
Dat wil jij toch ook?