Header HSP Trainingen

Leer omgaan met JOUW hoogsensitiviteit en wees jezelf!

In 7 stappen meer blijheid & energie

Herken jij dit ook?

 • Je denkt diep na, houdt goed overzicht en wilt gedegen keuzes maken. Je kan twijfelen door al je scenario's, problemen, mogelijkheden en de ander. De beste optie lijkt niet te bestaan. Je bent besluiteloos. Je blijft in je hoofd.
 • Je voelt de ander aan, begrijpt goed het perspectief van de ander. Je gaat daardoor soms over je grenzen heen en luistert niet altijd naar je eigen behoeftes.
 • Je bent enthousiast, neemt niet tijdig je rust en ontspanning. Of je hebt juist een tekort aan uitdaging, afwisseling en prikkels. Je hebt last van routine, sleur of regelmaat (HSS). 
 • Je kan intens genieten, maar hebt ook wisselende stemmingen. De sfeer en energie beinvloedt jou.
 • Je hebt je hoogsensitieve kanten te accepteren HSP en/of HSS.  
 • Je wilt meer blijheid, energie, voldoening en zingeving.
 • Je hebt een goede intuitie, je luistert er alleen niet altijd naar. Achteraf denk je zie je wel ik wist het!
 • Je wilt de valkuilen van hoogsensitiviteit ondervangen en de kwaliteiten versterken.
 • Je wilt minder van de mening van anderen aantrekken en je meer je eigen plan of koers volgen.
 • Je herkent een sterke dynamiek tussen onder- en overprikkeling
 • Je pleast, of bent een perfectionist of probeert alles onder controle te houden omdat je bang bent niet aan de verwachting te voldoen, dat je het niet goed doet of er niet bij hoort. Kortom je hebt last van rejection sensitivity. Je komt niet uit de verf.
Saskia Klaaysen boekcoverfoto

Hallo, ik ben Saskia Klaaysen. Ik weet ruim 20 jaar dat ik hoogsensitief ben  (type Hoogsensitieve High Sensation Seeker) en begeleid sinds 2008 hooggevoelige cliënten. Ik ben in alle valkuilen gestapt en weet dus hoe makkelijk het is jezelf te verliezen en hoe fijn het is een levensstijl te kiezen die past bij mij, bij wie ik in essentie ben.

Ooit heb ik mezelf een groot cadeau gedaan door mezelf intensief te verdiepen in mijn hoogsensitiviteit en ben ik weer mezelf, vol blijheid en energie. En als ik dan toch eens over- en onderprikkeld ben, weet ik sneller te herstellen, omdat ik weet wat te doen. En eigenlijk zou ik die intensiteit niet meer willen missen. Het brengt de nodige rust, creativiteit & diversiteit in mijn leven ;-). Ik accepteer mijn hoogsensitiviteit, ben mezelf met de nodig krasjes, net als ieder mens. 
Dat wil jij toch ook?

Wat gaat jou helpen?

STAP 1 Verkrijg kennis van HSP, de types HSP-HSS, jouw kwaliteiten & valkuilen

STAP 2 Vind de balans tussen stress door onder- en overprikkeling en flow bij HSP-HSS.

STAP 3 Leer omgaan met sensorische gevoeligheid. Kalmeer of activeer je zintuigen.
Benut je zintuigen actief en bewust bij je intuïtie

STAP 4 Krijg inzicht in jouw manier van denken en drijfveren. Doorbreek je energievretende gedragspatronen.

STAP 5 Verminder de intensiteit van emoties en ga gezond om met Rejection Sensitivity (afwijzingsgevoeligheid):

emotiemanagement

STAP 6 Vergroot je bewustzijn van de interactie tussen jou en de ander. Blijf beter bij jezelf. Wees jezelf.

STAP 7 Leer omgaan met energie en energetisch bewustzijn:

energiemanagement

Tijd voor meer blijheid & energie!
Hoe zou het dan zijn?

 • Je bent jezelf in al je diversiteit
  Je accepteert jezelf en je hooggevoeligheid. Je laat jezelf zien & horen en voelt je daarbij op je gemak. Je luistert meer naar je eigen behoeftes en maakt keuzes die bij jou en jouw leven passen. Wat de omgeving denkt of vindt is minder van belang.
 • Je hoofd & gevoel werken samen
  Je bent in staat je eigen energie, emoties en gedachten te managen. Je bent je bewust van je gevoelens en emoties, kan ze plaatsen, accepteert ze en weet de scherpe kantjes ervan af te halen. Je gebruikt je gezonde verstand, denkt na, maar werkt minder scenario's uit. Je legt sneller iets voor, geeft je mening, uit je behoefte, je vraagt eerder om hulp of uitleg. 
 • Je bent in balans met je omgeving
  Je kan de gedachten, gevoelens en energie van de ander bij de ander laten. Neemt geen verantwoordelijkheden over. Laat je minder meeslepen uit loyaliteit of uit angst dat je mogelijk niet aan de verwachtingen van de ander voldoet, het niet goed doet of de ander teleurstelt. Je maakt onderscheid tussen wat van jou is en wat van de ander. Je denkt minder na over en voor de ander. Je uit jouw mening, gevoelens & behoeftes.
 • Je herkent je intuïtie en luistert er naar
  Je bent je bewust van je voorkeurszintuigen en de signalen die ze afgeven, je activeert en kalmeert je zintuigen tijdig, je bent je bewust van de energie. Je weet hoe je je intuïtie kan laten spreken. Je vertrouwt op de signalen en neemt ze serieus. Je neemt het mee in je besluitvorming of te ondernemen activiteiten.
 • Je bent een blijer en energieker persoon
  Door bovenstaande zaken behoud jij je energie, geef je tijdig je grenzen aan, leef je naar je eigen behoeftes, maak je voor jezelf gezonde keuzes, leef je meer in harmonie met de omgeving. Geven & nemen is in balans. Je hebt oog voor zelfzorg. Je bent in balans met jezelf en je omgeving.

Reviews van andere deelnemers

Al bijna 500 deelnemers gingen je voor. Zij waren zelfs zo tevreden en blij met mijn werk dat ik al twee keer verkozen ben tot HSP-professional van het jaar tijdens het landelijke HSP congres. De eerste keer in de categorie welzijn (2018) en de tweede keer in de categorie werk (2019). Ik heb mijn eigen boek "Prikkels bijten niet! geschreven en er verschenen diverse interviews met mij in o.a. in de Libelle, Phonographer en Mynd.nu. Ook kun je diverse podcasts luisteren waarin ik geïnterviewd ben bij bv. HSP & Werk, De Bovenkamer en de Perfectionismecoach.
Ook ben ik regelmatig spreker op congressen voor branche-organisaties en GGZ congressen.

Deze complete cursus heeft mij heel veel gebracht. Ik weet sinds een paar jaar dat ik hoogsensitief ben en heb er diverse boeken over gelezen, maar toch wist ik niet goed hoe ik ermee om moest gaan. Dankzij deze cursus weet ik dat je ook stress kunt ervaren door onderprikkeling en dat het belangrijk is om vaak dingen te doen die je leuk vindt. Door mijn afwijzingsgevoeligheid - ook hiervan wist ik niet dat er een term voor was, maar de masterclass was een en al herkenning - was ik vooral aan het presteren en pleasen, waardoor ik mezelf helemaal kwijt ben geraakt. Mijn energieniveau was ook alarmerend laag, maar is nu herstellende. Ik kan het iedereen aanraden deze cursus te volgen, de informatie, masterclasses, opdrachten en oefeningen brengen zoveel inzicht en daarmee rust, ik ben me er in ieder geval een heel stuk beter door gaan voelen en ik begrijp mezelf ook beter. Daardoor kan ik beter bij mezelf blijven.

Debbie

De online training van Saskia is van alle kanten compleet. Een totaal pakket. Je neemt eruit wat je op dit moment nodig hebt. Omdat het een totaal pakket is, blijf je dingen integreren. Eigenlijk een cursus om heel je leven bij te staan. Ik heb, en nog, deze training als levensveranderend ervaren. Ik leer hoe ik "gebakken" ben en waar ik vastloop en hoe ik dit kan veranderen om zo beter voor mijzelf te kunnen zorgen. Confronterend, duidelijk, compleet, liefdevol en levensveranderend. Saskia staat altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Echt een aanrader! 

Heidi

Ik merk dat er voor mij enorm veel kwartjes gevallen zijn en dat het heel goed was ervaringen te delen met jou en soms met een paar andere mensen. Ik heb er heel erg veel aan gehad. Ik heb het gevoel dat ik nu mijn sensitiviteit begrijp en dat ik mee begin te leven. Ik maak andere keuzes vanuit dat begrijpen. Dat voelt heel goed. Ik vind dat je een geweldige cursus hebt samengesteld en ik raad hem ook regelmatig aan bij andere mensen. Deze week nog bij een collega die er volgens mij heel veel baat bij zou hebben. Ik heb de nodige dingen uitgeprint zodat ik nog terug kan grijpen als het nodig is. Je hebt mij geholpen belangrijke stappen te zetten op de hobbelige weg naar mezelf. En hoe waardevol is dat?! Ik voel me heel anders over mezelf en daar heb je zeker aan bijgedragen. Ik ga opgewekt verder met de nodige uitdagingen die voor me liggen.

Margriet


Hoe ziet de training eruit?

De online training bestaat uit een online leeromgeving met diverse manieren van werken & leren: videolessen, de 3 masterclasses, animaties, audio-oefeningen, testen, werkbladen en schriftelijke oefeningen. Jij kan de lessen zien, oefeningen horen en ervaren. En uiteraard tijd genoeg om er nog even rustig over na te denken. Je hebt in totaal een jaar de tijd om het te laten bezinken en nog eens te bekijken, te luisteren of te voelen.
Op jouw manier, op jouw tempo. Je kan kiezen voor de Basis thuisstudie, de Plus e-coaching en Zoombijeenkomsten of de HSP op het Werk variant afhankelijk van de mate van extra begeleiding die je wenst. De training wordt regelmatig geactualiseerd.

Wat is de inhoud van de training?

Module 1

1. Wat is Hooggevoeligheid?

-Wat is Hoogsensitiveit (incl. wetenschappelijk onderzoek.
- Ben ik HSP-HSS - testen
- De 4 types HSP
- Fysieke kant/prikkelverwerking

- De hoogsensitieve High Sensation Seeker (HSS)
-Masterclass Hoogsensitieve HSS
- Krachten & Valkuilen
- Wat is HSP niet?

-Relatie HSP en hoogbegaafdheid?
-Verschillen ASS, AD(H)D en HSP?

-Werkbladen

Header module 2

2. Onder- & Overprikkeling

-Stress & Hoogsensitiviteit
Wat is onder- & overprikkeling bij HSP en HSP-HSS en hoe weet je het verschil?
-Wat doe je eraan?
-De fases & symptomen van over & onderprikkeling
-De prikkelcurve
-Masterclass Onderprikkeling
- Gedrag bij onder- & overprikkeling
- De rol van acceptatie van HSP
- Lichaamsbewustzijn
- Het belang van aarden
- Oefeningen en Werkbladen 

Module 3

3. Sensorische gevoeligheid

-Sensorische Prikkelregulatie
-De voorkeurszintuigen
-Zintuigen benutten bij over- & onderprikkeling (kalmeren & activeren)
- Jouw intuïtie
- Intuïtie & Brein

- Oefeningen en Werkbladen

Module 4 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

4. Diepgaande informatieverwerking:
het denken

-Denken & Brein
-Het hoogsensitieve brein
-Piekeren & Overprikkeling
- Energiegevers & Energievreters
- Helpende & Belemmerende gedachten

- Oefeningen

Module 5

5. Emotiemanagement:
het voelen

-Wat zijn emoties
-De boodschap van emoties
- Rejection Sensitivity - afwijzingsgevoeligheid bij HSP en HSP-HSS
-Masterclass Rejection Sensitivity
- Verminderen emotionele intensiteit
- Oefeningen

Module 6 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

6.De interactie tussen ik en de ander

-3 componenten van contact
-De interactie tussen jou en de ander
- Rejection Sensitivity - Afwijzing
- Bij jezelf blijven
- Omgaan met dominantie
-Positie, Relatie & Prestatiemensen
-Verbonden en in je kracht

Module 7 Omgaan met JOUW hooggevoeligheid

7. Energiemanagement

-Wat is energie
-Energiesysteem
-Hoe behoud je eigen energie
-Oefeningen energiemanagement

Kies jouw trainingsprogramma op maat

Trainingsonderdelen

Basis

Thuisstudie

Plus e-coaching & Zoombijeenkomsten

HSP & HSS op het

Werk

Een jaar online toegang tot de 7 modules

Videolessen(mp4)

Animatie video's

Werkbladen met theorie en oefeningen

Audio-oefeningen (mp3)

Werkbladen met theorie en oefeningen

Toegang tot besloten facebookgroep voor vragen aan mij en andere deelnemers

BONUS 3 Replays van de online Masterclasses: Hoogsensitieve HSS, Onderprikkeling, Rejection Sensitivity

E-coaching per Zoom door een van onze coaches


Naar keuze live of e-coaching

Naar keuze live of e-coaching

Vragen stellen per email 


Binnen 48 uur antwoord op werkdagen

Binnen 48 uur antwoord op werkdagen

Zoombijeenkomsten voor vragen


6 x in 12 maanden

Deelname naar behoefte 

Feedback op werkbladen


2x

Deelname naar behoefte

Live coaching door een van onze coaches


16 uur (op offertebasis meer of minder mogelijk)

€225,-

of in 2 termijnen (in overleg)

van € 600,-
525,-

of in 2 termijnen (in overleg)

Een alternatief is de jaartraining HSP & HSS op het Werk

(11 lesdagen, 4 uur coaching, intervisie)


Online training In 7 Stappen Omgaan met JOUW Hooggevoeligheid

Heb jij nog mitsen en maren of vragen?

Dat is heel logisch, dat is juist een kenmerk en kwaliteit van hoogsensitiviteit. De diepgaande informatieverwerking zorgt ervoor dat je alle informatie die je hebt gekregen laat bezinken, verwerkt en combineert om tot de juiste ingeving of beslissing te komen. je sluit risico's uit en ziet de kansen en mogelijkheden. En jij weet als geen ander wat de voor- en nadelen zijn om mee te gaan doen. Soms vergeet je dan te voelen of te kijken, ziet het er goed uit? Voelt het goed? trieert de tekst je? Of heb je nog behoefte om er even met iemand over te spreken? Dat kan, je mag altijd nog even contact opnemen met Ingrid van ons secretariaat. Zij beantwoord met alle liefde je vragen.

Mogelijk vind je het lastig om in jezelf te investeren. Vind je misschien onbewust dat jij het niet waard bent. Hoogsensitieve personen (HSP & Hoogsensitieve HSS) zijn geneigd beter voor een ander te zorgen dan voor zichzelf. Besef dan, dat als jij goed voor jezelf zorgt, je veel meer energie en plezier hebt om de ander te kunnen helpen. Jij bent het waard! Mocht je nog twijfelen? Dat kan ik me heel goed voorstellen. Schroom niet om even contact met mij op te nemen om je vragen & twijfels voor te leggen. Ik beantwoord ze graag: secretariaat@anahata-coaching.nl.

Veel gestelde vragen

Kan ik in delen betalen?

Ja dat kan, voor iedere variant is een maandelijks bedrag mogelijk. Je kunt online betalen met Ideal, Bancontact of Paypal.

Kan ik op eigen tempo werken?

Het programma is zo ingericht dat je het hele programma kan zien en op eigen tempo kan doorlopen. Je houdt een jaar toegang. Het programma is zo ingericht dat je het in 14 weken kan doen. Iedere 2 weken ontvang je van mij email over de volgende module.

Kan ik ebooks, mp3's en mp4's downloaden?

Ja dat kan. Bij iedere module zijn diverse downloads. Je hebt dan wel een gratis VIMEO account nodig om alle filmpjes te downloaden.

Is een Facebook account noodzakelijk?

Het is niet noodzakelijk, maar ik raad aan om een account aan te maken. Je hoeft er verder niets mee te doen, maar je kan wel vragen stellen aan mij en andere deelnemers in de besloten groep. Er is interactie met mij en andere cursisten. Het werkt heel motiverend en is leerzaam. Het is fijn om herkenning te hebben, regelmatig ontstaan er waardevolle contacten. Voor de Zelfstudie variant is het de belangrijkste interactiebron. Voor de Plus en VIP variant is het aanvullend naast de meer persoonlijke begeleiding en de Zoombijeenkomsten.

Wanneer kan ik de afspraken voor Zoom of live consulten maken ?

Als je de Plusvariant e coaching hebt gekocht, kan je de coachgesprekken inplannen binnen de looptijd van de cursus, dus gedurende het eerste jaar Daarna vervallen ze. 

Wat als ik niet bij de Zoombijeenkomsten kan zijn?

Als je de Plusvariant e coaching hebt gekocht, kan je 6x per jaar deelnemen aan de live Zoombijeenkomsten waar ik vragen behandel. De bijeenkomsten worden opgenomen. Je hebt per bijeenkomst 2 maanden tijd om de replay terug te zien. 


Kan ik tussentijds overstappen naar een andere variant?

Tussentijds overstappen kan.

Kan ik mijn eigen coach kiezen?
Renate Hoen, Marjolein Olsthoorn, Hedy van Ophem en Saskia Klaaysen zijn beschikbaar voor inhoudelijke vragen uit de training.
Voor live coaching kun je in overleg je eigen coach kiezen.

Kan ik mijn eigen coach kiezen?

Is dit een alternatief voor therapie/zorg?

Nee, dit is geen alternatief voor therapie of persoonlijke coaching/zorg, maar kan wel een goede aanvulling zijn als je hoogsensitief (HSP of HSP-HSS) bent. 

Kan ik ook live training krijgen?

Ja dat kan. Vanaf 2022 wordt de live training Omgaan met JOUW Hoogsensitiviteit vernieuwd en wordt gegeven door Renate Hoen.

Daarnaast geeft Saskia Klaaysen de jaartraining HSP & HSS op het Werk.

Tegen gereduceerd tarief kan je dan ook toegang krijgen tot het online programma als naslagwerk.